szakmai vélemények, ötletek és tanácsok, valamint hírek a vállalati pénzügyek világából szakembereknek, cégtulajdonosoknak és minden érdeklődőnek

vállalati pénzügyek - néhány percben, kávé mellé

"stílusos" befektetések a múltból...

materializált vállalati értékpapírok

2017. július 28. - György Gábor

Manapság, amikor a pénzünk egyesek és nullák formájában tárolódik a bankszámlán, vagy éppen a bitcoin pénztárcában, az értékpapírok pedig már szinte kizárólag dematerializált formában léteznek, érdekes lehet visszatekinteni kicsit az értékpapírok múltjába. Kikapcsolódásként, a reggeli kávé mellé néhány "történelmi szemelvény"...

 

Brooklyn, Flatbush, and Coney Island Railway Company részvénye... pontosabban egy részvény igazolás bizonyos James Lefferts számára, amely alapján az úriember 20 db, részvényenként 100 USD értékű befektetéssel bírt a cégben.

bhs_arc.145.x2000.15_2_a

 

United Republic Petroleum Company 100 USD értékű kötvénye. A kuponok a kép alján még láthatók! A kötvény 1865-ben NewYork államban került kibocsátásra, a teljes kibocsátási összeg 75.000 USD volt.

  

A phildalephiai Consumers' Ice Manufacturing Co. 50 USD névérétkű részvénye. A teljes részványsorozat 150.000 USD értékben került kibocsátásra (1895, Pennsylvania).

A részvényen feltüntetésre került, hogy csak ügyvéd jelenlétében, a cég könyveiben átvezetve ruházható át!

 

 

Hinson Company, Iowa, 5 USD

 

 És végezetül jöjjön egy "friss" darab:

 1944-es, 2. világháborús megtakarítási kötvény, értéke 25 USD.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalatipenzugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr4712679477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.