szakmai vélemények, ötletek és tanácsok, valamint hírek a vállalati pénzügyek világából szakembereknek, cégtulajdonosoknak és minden érdeklődőnek

vállalati pénzügyek - néhány percben, kávé mellé

vállalati pénzügyek - néhány percben, kávé mellé

excel pénzügyi segédletek

ingyenesen letölthető segítség a mindennapi munkához

2020. február 12. - vallalatipenzugyek.blog

Vállalati pénzügyi szakemberek vagy egyéb, pénzügyileg releváns kérdésekben - pl. finanszírozás, hitelfelvétel, bevétel tervezés, marketing budgeting stb. - értintett munkatársak, cégtulajdonosok számára nyújt segítséget a blog szakmai partnerének (Blackburn Consulting) új oldala, ahonnan különböző egyszerű excel segédleteket és mini alkalmazásokat tölthetsz le.

Jelenleg az alábbi segédleteket tudod letölteni, de érdemes figyelni az oldalt mert folyamatosan bővülni fog az elérhető alkalmazások köre (letöltés itt):

 

mérleg és eredménytervezés - 5 éves egyszerű pénzügyi terv sablon

Finanszírozási és befektetési döntések, befektetői forrásbevonás és hitelfelvétel esetén, valamint éves üzleti tervezés során szinte mindig "kötelező" elem, valamilyen pénzügyi terv összeállítása. Ennek kimenete általában egy mérleg, eredmény és cash-flow terv, amely számos inputból épül fel.

Az ingyenesen letölthető excel tervező file egy nagyon egyszerű mérleg és eredményterv elkészítésére használható.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

működő tőke és forrásigény tervezés - milyen finanszírozási igénnyel számolj a következő évben

Folyamatos üzletmenet esetén a működő tőke igény változása, valamint a fejlesztések és eszközpótlások miatti beruházások generálják általában a legnagyobb finanszírozási igényt. A letölthető excel alkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen kiszámolhatod, hogy adott forgási sebességek, a forgalom várható változása és az éves beruházási igények esetén mekkora többlet forrás bevonására lehet szükség.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

finanszírozási költség hitelfelvétel esetén - hitelkeretre vonatkozó kalkuláció

Egy hitelkeret fenntartásának költsége több komponensből tevődik össze: a kihasznált keretre fizetett kamat sokszor csak a költségek kisebb hányadát teszik ki! A finanszírozási költségek meghatározásakor figyelembe kell venni a hitelbírálati díjakat, folyósítás vagy rendelkezésre tartás költségét, illetve a biztosítékokkal kapcsolatos költségeket.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

egyszerű adósságszolgálati modellezés és DSCR mutató számítása Excel segítségével - mekkora hiteltörlesztést tudunk kitermelni?

A vállalati pénzügyi szakemberek számára tipikus kihívás a finanszírozás tervezés során a hiteltörlesztési képesség, valamint ehhez kapcsolódóan az adósságszolgálati mutató várható alakulásának meghatározása.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

bevétel tervezés marketing "szemléletű" megközelítés - ügyfélszerzés és lemorzsolódás hatása a bevételekre

Ezzel a nagyon egyszerű excel táblával megtervezhető, hogy marketingre fordított büdzsé a várható konverzió figyelembe vételével mekkora többlet bevételt generál, miként hat a bevételre a meglevő ügyfelek lemorzsolódása! Ráadásul "bónuszként" az adott marketing kampány megtérülését (ún. marketing ROI) is vizsgálhatjuk a táblázat segítségével.

 

Hatékonyabbá tennéd a pénzügyi tervezést a vállalkozásodnál?

 BB Forecast  

Excel alapú, komplex pénzügyi tervező és modellező alkalmazás több verzióban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalatipenzugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7615470202
süti beállítások módosítása